Info
Dette er et "lukket hold", hvor tilmelding ikke er mulig, med mindre du har fået en særlig tilladelse.
Udtagelse/oprykning kan foregå i begyndelsen eller i løbet af en sæson, hvis trænerne vurderer, at en ansøger, eller allerede tilmeldt gymnast, udviser særlige evner inden for gymnastik.

Målgruppe: Mini Spring Øvede er et udtaget springhold (mix) for gymnaster fra 7-10 år. Holdet henvender sig til dem som tidligere har gået på et af klubbens øvrige hold, eller har anden gymnastisk erfaring. Har man ikke tidligere erfaring, men stadig kan springene som er beskrevet herunder, er man også velkommen. Mini Spring Øvede er et indgangs hold til Spring Øvede, såfremt man når det niveau det kræver for oprykning.

For at komme i betragtning til Mini Spring Øvede skal man have en god grundform og have styr på basis gymnastik.

Disse spring skal kunne udføres på en spring bane uden hjælp: Forlæns og baglæns kolbøtte, Vejrmøller, Araberspring, Håndstand og håndstand til rulle.

I trampolinen skal man kunne følgende spring: Opspring og Rulle (kolbøtte) til høj landing.

Indhold: En typisk træning på Mini Spring Øvede består af en grundig og alsidig opvarmning. Opvarmningen består af løb, styrketræning, hop og spænde øvelser. Derefter vil træningen indeholde teknik træning for at dygtiggøre de spring gymnasten kan i forvejen, samt indlæring til nye spring. Der vil af og til også være tid til fri spring. Træningen sluttes af med udstrækning og smidighedstræning.

Mål: At dygtiggøre gymnasten inden for spring gymnastik. I løbet af sæsonen vil der blive arbejdet med at sammensætte spring, så som: araber flik evt. med baglæns salto, kraft spring evt. med salto og salto på banen. I trampolinen vil der blive arbejdet med salto, hoftebøjet (pikeret) salto og evt. strakt salto. Når vi nærmer os opvisning vil der også blive arbejdet med rytmeserier.

Mini Spring Øvede deltager i KG66’s årsopvisning og vi arbejder på at få en ekstra opvisning. I forbindelse med opvisning vil der komme en ekstra udgift til opvisningsdragt. I løbet af sæsonen kan der forekomme ekstra træninger.

Optagelse på Mini Spring Øvede: Optagelse på Mini Spring Øvede foregår ved en udtagelse i slut april/start maj. Skulle der være pladser i overskud kan man få en prøvetræning, hvor trænerne ser om gymnasten kan de spring som er beskrevet ovenfor.

Trænernes forventninger: Vi forventer at gymnasten møder til træning til tiden, er omklædt og har medbragt en drikkedunk eller flaske med vand. Er gymnasten forhindret i at komme til træning (sygdom eller andet) skal der meldes afbud.


Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen